Donnerstag, 23. Mai 2013

Δημιουργία ιστοσελίδας site blog

Εισαγωγή στην δημιουργία της ονλινε παρουσίας σας στο ιντερνέτ.Θεματολογία

Πολλοί θέλουν να ασχοληθούν με το να βγάζουν λεφτά από το ιντερνέτ.Ο καθένας θέλει να κάθεται και να καλοπέρνα και ταυτόχρονα να κερδίζουν οι ιστοσελίδες τα σίτε και τα μπλοκ του λεφτά!Είναι στην ελληνική φύση του!Έτσι είναι πολλοί εκείνοι που ασχολούνται σαν χόμπι με το κερδίζουν λεφτά από το ιντερνέτ αν και όλοι έχουν και την κρυφή επιθυμία να μπορούν από τα ιντενρνετικα κέρδη να συντηρούνται.

Οι περισσότεροι νομίζουν ότι με του θα δημιουργήσουν την πρώτη τους σελίδα ότι θα γεμίσει κόσμο , επισκέπτες και θα έχει πολλά κλικ οι διαφημίσεις του και θα γίνει χαμός πανικός και θα πήξει στο χρήμα.Δεν είναι έτσι όμως , απαιτεί κάποια αφοσίωση για να επιτύχει ο δικτυακό σας τόπος και αυτό θα αναλυθεί αργότερα σε άρθρα περί στρατηγικής , SEO κτλ κτλ. . Ξέρω είναι κακό να αφήνονται πράγματα ανοιχτα αλλά εδω έχουμε ήδη ξεφύγει από το θέμα.

Το θέμα του άρθρου αυτού είναι το πως μπορεί να ξεκινήσει κάποιος στο ιντερνέτ να φτιάχνει ισότοπους , σίτε και blogs, δηλαδή από την αρχή. Μερικές φορεςη αρχή αυτή είναι πολύ σημαντική για ένα πτυχωμένο σίτε.Υπάρχουν και πολλοί που δεν ξέρουν καν πως να ξεκινήσουν  και πως να φτιάξουν την πρώτη τους σελίδα η μπλοκ στο ιντερνέτ. Έχω ακούσει ότι πολλά παιδιά με διάθεση να γράψουν μπλοκ επιστρατεύουν τους φίλους του τους κομπιουτεράδες να τους δημιουργήσουν τις διαδικτυακές τους παρουσίες και αυτό δεν είναι και το καλύτερο ( δεν λέω το γιατί είναι άλλο θέμα) .

Blog ή σίτε ?

Είναι σημαντικό όχι μόνο να μπορεί κάποιος να φτιάξει μια σελίδα αλλά ίσως το σημαντικότερο να την φτιάξει σωστά και με τον κατάλληλο τρόπο. Δηλαδή εάν κάποιος θέλει να φτιάξει μια και έξω ένα εξασέλιδο που θα το έχει ήδη έτοιμο και με σκοπό νάτο αφήσει έτσι καλυτέρα να κάνει ένια σταθερό σίτε με ένια HTML μετατροπέα/σχεδιαστή , αλλιώς εάν θέλει κάτι πιο ανανεώσιμο με το να γράφει κάθε τόσο την επικαιρότητα η να δίνει σταδιακά και λίγο λίγο πληροφορίες γιατί δεν μπορεί να γράφει κατεβατά μια και έξω είναι ίσως καλυτέρα αα φτιάξει ένα μπλοκ σαν και αυτό εδω.

Το σίτε εναντίων του μπλοκ έχουν πλεονεκτήματα άλλα και μειονεκτήματα και πολλοί webmasters είτε φτιάχνουν και τα δυο είτε ενσωματώνουν ένα μπλοκ μέσα στην ιστοσελίδα του τεστην

www. (όνομα σίτε) /blog/ …

Έχει ένα blog μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα?

Πολλοί σκέφτονται ότι ένα μπλοκ ήδη είναι μια χαρά και αρκεί. Το μεγάλο μειονέκτημα των μπλοκ είναι ότι δεν αντέχουν και τόσο πολύ στο να κρατήσουν μια περίοπτη θέση στις μηχανές αναζήτησης για πολύ καιρό και διαχρονικά. Πολλοί bloggers έχουν αφηγηθεί ότι όταν παράτονε τα blog  τους για πολύ καιρό ακολουθει σχεδόν μια κατακόρυφη πτώση στο ranking στις μηχανές αναζήτησης όπως και στο pagerank (το ποσό σημαντικό είναι ένα σίτε) . Αντίθετα όταν ο ρυθμός ανανέωσης είναι τακτικός τότε το μπλοκ πάει πολύ καλά στο ranking στις μηχανές αναζήτησης. Είναι σαν να λέμε εξαναγκασμός από τις μηχανές αναζήτησης να ανανεώνεται τακτικά το blog ,ισχύει και στα σιτες μεν αλλά όχι σε τόσο μεγάλο βαθμό όσο ένα μπλοκ.

Τα html σιτες εάν θέλει κάποιος να προσθέσει έξτρα κείμενα είναι λίγο πονοκέφαλος να φτιάχνει τα μενού ξανά να επανασχεδιάζει την σελίδα index κτλ.Όμως είναι πολύ πιο γρήγορα σε ρυθμό φόρτωσης σε σύγκριση με τα βαριά skripts από τα blog προγράμματα σαν το wordpress για παράδειγμα και έτσι είναι πολύ πιο ευνοημένα από την google .

οπότε πρέπει να διαλέξετε την μορφή της διαδικτυακής σας παρουσίας με το ποσό σκοπεύετε να ασχολείστε μαζί της και να διαλέξετε από την αρχή εάν θα κάνετε μπλοκ η σίτε.

Domain ή Subdomain ?

Είτε blog είτε σιτε πρέπει να σκεφτείτε εάν πρέπει να πληρώσετε ένα δομαιν domain. Τι είναι το domain? είναι να έχει το www.(onoma).gr  h . com . info . net κτλ κτλ. Εάν μπείτε σε ένα blog η σε μια απλή υπηρεσία που κάνει hosting δηλαδή φιλοξένει το ιστοτοπο σας έχει την διεύθυνση www.(site υπηρεσίας).com/(onoma του σίτε σας) η www.(onoma σίτε).(όνομα υπηρεσίας).com όπως και αυτό το blog είναι το http://lefta-xrimata-internet.blogspot.com/ το όποιο είναι δωρεάν έτσι.Το να φτιάξετε ένα Domain κάνει το σίτε σας να φαίνεται πιο επαγγελματικό , είναι καλυτέρα ανιχνεύσιμο στις μηχανές αναζήτησης, μπορεί και να είστε τυχεροί και να έχει ήδη ένια βαθμό σημαντικότητας ( pageranking) από τον προηγούμενο κάτοχο του(εάν υπήρχε) και εναι συνηθως πιο εύκολο να το θυμάται κάνεις οπότε να το ξαναεπιστευτετε πχ in.gr θα γράψω εγώ σε έναν ξένο κομπιουτερά για να διαβάσω νέα και επικαιρότητα και όχι να γράψω www.tripod.com/nea-ellada-politiki-tktlktl .Για να γράψετε ένα ντομαιν πρέπει αν απευθυνθείτε σε ένα reseller( όπως το godaddy.com) η στην υπηρεσία που φιλοξένει το σίτε σας και έναντι χρηματικού πόσου κατοχυρώνετε ένα domain στο όνομα σας για ένα η περισσότερα χρόνια.Υπάρχουν και δωρεάν υπηρεσίες που προσφέρουν δωρεάν domains οπως το co.cc h to co.nr .

το θέμα του hosting είναι αρκετά μεγάλο για να γραφτεί σε αυτό το άρθρο άλλωστε πρέπει να κρατηθεί και ο ρυθμός ανανέωσης ενεργός!

2 Kommentare:

  1. Αν θέλετε να βγάλετε χρήματα εύκολα και πολλά μπείτε εδώ. https://leancy.com/~aiolos

    AntwortenLöschen
  2. ΑΝ πραγματικα θελετε να βγαλετε χρηματα ,το νεο facebook ειναι εδω και μοιραζει κερδη στους χρηστες ....
    https://www.globallshare.com/el/1856314.html

    AntwortenLöschen